Makutsi Safari Springs – En kort sammanfattning på svenska

Mellan Drakenbergsbergen och Krüger Nationalpark, vid Makutsiflodens stränder ligger Makusti Safari Springs.

Mitt i den afrikanska djungeln uppskattad av alla som tycker om naturens lugna miljö finns palmer och acacior, flodhästar, elefanter, giraffer och många andra djur. Gömt mellan hemmahörande trädarter bubblar dessutom mineralvatten från två varma källor fram. Maten är en nyttig variation av lokala specialiteter, egenodlade grönsaker och hemmalagat bröd.

Inga kasinon eller diskotek, bara en lugn och stilla plats.

Konceptet:

Varför inte stanna lite längre på samma ställe? Omgiven av naturens vilda liv och mineralvattenkällornas lugn så bjuder Makutsi dig på ett litet Afrikanskt paradis långt hemifrån. Vi erbjuder prisvärda paketlösningar för en vecka eller längre där boende, två måltider per dag och safaris med våra öppna Landrovers ingår. På alla våra safaris och utflykter får ni sällskap av engelskspråkiga guider.

Makutsi Safari
Makutsi outdoor pool

Makutsi Safari Country:

På Makutsis mer än 12000 hektar stora naturområde finner ni det mesta och bästa av det afrikanska vildlivet, inklusive ”de fem stora”. Lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning. Våra guider är tränade att ge er den bästa upplevelsen av alla olika delar av naturen och det inkluderar mycket mer än bara dessa fem arter.

Eftersom detta är ett privat viltreservat finns vissa regler. Bara erfarna och kvalificerade guider får köra bilarna på grund av deras professionalism och sätt att respektera naturen och dess vilda liv. Detta gör att ni får chansen att beskåda det vilda livet på ett avslappnat sätt. En annan regel är att bara två fordon åt gången får stanna vid ett djur. Detta för att ge dem utrymme och respekt och för att ge er en spektakulär och exklusiv rundtur.

I området kring Makutsi finner ni många berömda platser så som Krüger Nationalpark och Blyde River Canyon. Dessa dagsutflykter genomförs bekvämt med minibussar.

Boendet:

Ni bor i Afrikanska små bungalows som ligger utspridda runt de öppna och vidsträckta Makutsilägret. Alla bungalows är utrustade med eget badrum, elektricitet, en minibar och en fläkt. Lägret är öppet, utan stängsel som stänger det vilda livet ute, vilket gör upplevelsen än mer verklig. Detta medför också att vissa regler måste följas som att till exempel inte vara ute efter vissa tider. Under dessa tider transporteras ni till och från era bungalows i en öppen bil, en liten safari bara det.

Makutsis stolthet är vårt egna naturliga mineralkällvatten som kan avnjutas i vår 33 grader varma utomhuspool eller vårt romerska bad inomhus. Det perfekta sättet att slappna av och ladda batterierna mellan safaris och andra äventyr. Samma nyttiga mineralvatten används i bungalowernas vattenkranar och duschar.

Makutsi Safari
Makutsi outdoor pool
Familjen:
Makutsi har ägts och drivits av Weber-familjen sedan slutet av 70-talet och har sedan dess utvecklats till ett förstklassigt viltreservat. Familjen är inblandad i varje aspekt av företaget och den avslappnade atmosfären och den personliga prägeln är något som märks väl under er vistelse. Du får förstahandsinformation och deras engagemang och drift av Makutsi har genom åren resulterat i många återkommande gäster.
Makutsi outdoor pool
Makutsi outdoor pool

Paketen:

Vi erbjuder paketlösningar från allt från 6 nätter till 5 veckor. Fördelarna med våra paket är många och ni får verkligen valuta för pengarna. Ett paket på en vecka kan se ut såhär.

Transfer till och från Hoedspruit flygplats
6 nätter/7dagar boende inklusive frukost och middag
3 x 3 st. turer i öppna landrovers i vår privata safaripark
1 x 5 st. turer i öppna landrovers i vår privata safaripark
2 st. utflykter i området runt Makusti: 
Krüger Nationalpark och  Blyde River Canyon

Informationen ovan är bara ett urval av det du får och kan uppleva hos oss på Makutsi. Eftersom vi som jobbar på Makutsi pratar engelska och tyska och våra guider pratar mestadels engelska är det viktigt att gästerna förstår engelska för att kunna få en bra vistelse hos oss.

För mer detaljerad information om Makutsi, vänligen fortsätt att surfa på denna webbplats.

 

German