Makutsi Safari Springs – Een korte samenvatting in het Nederlands

Makutsi Safari Springs is een sfeervolle, kleinschalige safari lodge in Zuid-Afrika, een uur ten westen van het bekende Krugerpark en 60km ten noordwesten van het plaatsje Hoedspruit.

Een bijzondere accommodatie waar een persoonlijke en ontspannen sfeer heerst. Omringd door de natuur en wilde dieren, een oase van rust en heilzaam, natuurlijk bronwater: het maakt deze plek tot een Zuid-Afrikaans paradijsje. 

Wij bieden betaalbare pakketten van een week (of langer), inclusief accommodatie, twee maaltijden per dag, safari’s in open Land Rovers en excursies in de omgeving. Tijdens alle safari’s en excursies wordt u begeleid door een professionele, Engels sprekende gids.

Makutsi Main Camp:

Ons park heeft twee zwembaden, gevuld met natuurlijk bronwater, wat met een temperatuur van 34C uit de grond onder ons borrelt. Dit water is niet alleen heerlijk om in te zwemmen, het vloeit ook uit de waterkraan van uw bungalow. Ook de dieren en planten in de omgeving profiteren ervan mee.

In de bar heeft u een prachtig uitzicht over de Makutsi rivier en kunt u in ontspannen sfeer napraten over de belevenissen van de dag. In ons restaurant serveren wij u een variatie aan gezonde lokale en internationale gerechten, bereid met groenten uit onze eigen moestuin en vlees van onze eigen koeien.

Onze gasten logeren in vrijstaande rondavels (ronde bungalows met een rieten kap), die verspreid liggen in onze tropische tuin. Elke bungalow heeft een eigen terras en is sfeervol ingericht in Afrikaanse stijl. Omdat onze gasten voornamelijk op zoek zijn naar avontuur en de Afrikaanse bush, vindt u in de bungalows geen afleiding in de vorm van TV, radio of telefoon.  Wel is er een koelkast met minibar, koffie&thee voorziening en een ventilator.

Makutsi camp is niet omheind en dus kunnen dieren er vrij rondlopen. Zo kunt u vanaf uw terras genieten van antilopen, wrattenzwijntjes en ander wild. Alles van apen tot olifanten loopt door het park; het is tenslotte hun territorium waar wij te gast zijn. Tegelijkertijd betekent dit ook dat bepaalde richtlijnen in acht genomen moeten worden. Zo is het om veiligheidsredenen niet toegestaan om tussen 17.30 en 7 uur in het park rond te lopen. U wordt opgehaald en teruggebracht naar uw bungalow in een open voertuig, op zich een kleine safari.

Het natuurlijk warme bronwater is het goud van Makutsi. U kunt van dit heilzame water genieten in zowel ons 33 meter lange buitenbad als ook in het nieuw gebouwde, overdekte Romeinse badhuis. Tussen de safari’s en excursies door kunt u hier ontspannen en nieuwe energie opdoen. Hetzelfde water voorziet ook de bungalows. Er vloeit dus gezond bronwater uit uw douches en kranen.

Makutsi Safari
Makutsi outdoor pool

Activiteiten:

Onder leiding van een professionele gids gaat u op safari in een gebied van enkele duizenden hectares Afrikaanse natuur. U maakt de rit in een open Land Rover, zodat u de natuur en de dieren van dichtbij kunt ervaren. Onze gidsen kunnen u uitgebreid vertellen over alle aspecten van de natuur; van kleine torretjes tot majestueuze olifanten, van bomen en planten tot aan de sterrenhemel en ga zo maar door.

Omdat het een privé natuurreservaat is, zijn er een aantal strenge regels. Zo zijn alleen bevoegde en ervaren gidsen toegestaan om in het gebied te rijden. Professionaliteit en respect voor flora en fauna zijn een vereiste. Dit maakt het mogelijk het natuurlijke, ontspannen gedrag van wilde dieren te observeren. Een andere regel is dat er slechts 2 voertuigen tegelijkertijd bij welk dier dan ook mogen zijn.  Ook hier weer uit respect voor de dieren en natuurlijk om onze gasten zo een spectaculaire belevenis te kunnen bieden.

In de omgeving van Makutsi vindt u vele bijzondere bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan het beroemde Krugerpark en Blyderivier Canyon, een van de grootste canyons ter wereld. Deze dagexcursies worden gemaakt in comfortabele, gesloten minibusjes.

Makutsi Tented Camp:

Nieuw is Makutsi Zeltcamp. In dit intieme tentenkamp in het noordelijke deel van Makutsi slaapt u in klassieke, comfortabele safaritenten onder de fonkelende sterrenhemel in de Zuid-Afrikaanse bush. Elke tent beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet en een veranda vanwaar u geniet van een prachtig uitzicht. Tijdens een 2-daags verblijf beleeft u de Afrikaanse natuur te voet, tijdens wandelsafari’s in een schitterend gebied van ca 3000 hectare.

Makutsi Safari
Makutsi outdoor pool

De familie:

Sinds eind jaren 70 is Makutsi Safari Springs in eigendom van de familie Weber. De familie is betrokken bij alle aspecten van het bedrijf en een ontspannen en persoonlijke sfeer is kenmerkend. De informatie die u ontvangt is uit eerste hand. Ons enthousiasme en de consistente kwaliteit door de jaren heen zien we beloond in de vorm van de vele terugkerende gasten.

Makutsi outdoor pool
Makutsi outdoor pool

Onze pakketten:

Wij bieden pakketten variërend van 1 tot 5 weken.

Het Makutsi Classic Pakket van 1 week bestaat uit:

Transport van/naar het vliegveld van Hoedspruit of Phalaborwa
6 nachten accommodatie met ontbijt en diner
3 x 3 uur durende Safari in een open Land Rover
1 x 5 uur durende Safari in een open Land Rover
2 excursies in het omliggende gebied:
Krugerpark
Blyderivier Canyon
De voordelen van een dergelijk pakket:

Variatie (safari’s, excursies in de omgeving)
Langer verblijf op 1 plek dus geen stress van in- en uitpakken, heen en weer reizen en verspilling van tijd
De kans om de omgeving, de andere gasten en het personeel te leren kennen
Zwembaden met natuurlijk warm bronwater
Waar voor uw geld

U heeft de mogelijkheid een 2-daags verblijf in Makutsi tented camp toe te voegen aan uw pakket.

Het Makutsi Wandelsafari Pakket van 1 week bestaat uit:

Transport van/naar het vliegveld van Hoedspruit of Phalaborwa
4 nachten accommodatie met ontbijt en diner in Makutsi main camp
2 nachten accommodatie met ontbijt en diner in Makutsi tented camp
1 x 3 uur durende Safari in een open Land Rover
1 x 5 uur durende Safari in een open Land Rover
Dagelijkse wandelsafari vanuit tented camp
Blyderivier Canyon excursie

Alle leeftijden zijn welkom. Er wordt geen toeslag berekend voor individuele gasten. Hoewel de leiding van Makutsi Engels, Duits en Afrikaans spreekt, zijn onze gidsen Engels sprekend en is het belangrijk om basiskennis te hebben van de Engelse taal.

Ga verder op deze pagina voor meer gedetailleerde informatie over Makutsi.

 

German