www.makutsi.nl

Tussen de Drakensbergen en de Kruger Reservaat op de oevers van de Makutsi rivier, ligt Makutsi Safari Springs.
Het is ruig Afrikaans wildernis waar mensen van genieten die de rust en stilte van de natuur op prijs stellen. Palmbomen en acacias, olifanten, neushoorns, giraffen, leeuwen, krokodillen, jacht luipaarden, luipaarden…bushveld. Zacht thermisch-mineraalwater borrelt uit twee heetwater bronnen, genesteld te midden van inheemse bomen. Het eten is een gezonde variatie van hertenvlees specialiteiten, eigen gekweekte groenten en binnenlands gefokt rundvlees.
Geen casino, geen discotheek, een plaats voor de stille minderheid.

cheetah_feed ellie_feed

Het concept:

Waarom niet voor een wat langere tijd in een plaats verblijven ? Omringd door de natuur en wilde dieren, mineraal bronwater en rust, Makutsi deelt, weg van huis, een klein Afrikaans paradijs met u.

Wij bieden betaalbare 1-week pakketten (of langer) inclusief: accommodatie, 2 maaltijden per dag, safari’s in open Landrovers en excursies in omringende gebieden. Op alle safari’s en excursies zullen Engels sprekende natuurgidsen u begeleiden en informeren.

Makutsi safari gebied:

Makutsi bezit enkele duizend hectaren Afrikaans natuur waar wij onze klanten kunnen meenemen op open Landrover drijfjachten op wild. De meeste Afrikaans wilde dieren kunnen hier gevonden worden, onze gidsen zijn getraind om zich te concentreren op alle aspecten van de natuur.

Aangezien het een privé natuurreservaat is zijn er bepaalde strenge regels. Alleen ervaren en bevoegde gidsen zijn toegestaan om drijfjachten te doen, rekening houdend met professionele gedrag en respect voor het natuurlijk milieu en zijn wilde dieren. Hierdoor zijn er uitstekende mogelijkheden om de wilde dieren op een ontspannen wijze te observeren. Een andere regel is dat er niet meer dan 2 voertuigen tegelijkertijd bij welk dier dan ook mogen zijn, wederom om hen veel ruimte te geven en te respekteren, en onze cliënten spectaculaire waarnemingen te laten doen.

Om Makutsi heen zijn vele prachtige en welbekende oriëntatiepunten inclusief de Kruger Reservaat en de Blyde River Canyon. Bij een bezoek aan een authentiek Sotho volksstam dorp proeft u de lokale cultuur en zijn mensen. Deze dag excursies worden gemaakt in comfortabele, gesloten mini busjes.

pool interior2

Het verblijf:

Gasten logeren in Afrikaanse stijl Rondavels (Bungalows), verspreid rondom het open en ruime Makutsi kamp. Alle Rondavels hebben en-suit badkamers, elektriciteit, een mini-bar, koffie/thee voorzieningen en een ventilator. Het kamp is in open verbinding met het omgevend gebied, dus geen hek die de wilde dieren buiten houden, hetgeen een zeer realistische ervaring biedt. Tegelijkertijd, betekent dit ook dat bepaalde richtlijnen gevolgd dienen te worden, d.w.z niet rondlopen gedurende bepaalde uren. Gedurende deze uren, worden cliënten naar en van hun Rondavels gebracht en gehaald in een open voertuig, op zich een kleine safari.

Het goud van Makutsi is ons natuurlijk warm mineraal bronwater. Van dit water kan genoten worden in ons 33m buitenbad, en binnenshuis Romeins bad. Dit zorgt voor een perfecte manier van ontspannen en het opladen van uw batterij tussen de safari en excursie avonturen. Het zelfde water voedt ook de Rondavels, en hierdoor vloeit gezond mineraalwater uit uw douches en kranen.

Elies_Makutsi_deck

De familie:

Makutsi is in eigendom van en wordt geleid door de Weber familie sedert eind jaren 70, en door de jaren heen heeft Makutsi en zijn omgeving zich ontwikkeld tot een voortreffelijk natuurreservaat. De familie is betrokken bij alle aspecten van het bedrijf, en een ontspannen atmosfeer en de persoonlijke tint wordt zeer sterk gevoeld tijdens uw verblijf. Informatie die u ontvangt is uit eerste hand, en het enthousiasme en consistentie in het leiden van Makutsi is door de jaren heen beloond door vele trouwe cliënten.

tent cheetah_tree

De pakketten:

Wij bieden pakketten variërend van 6 nachten tot 5 weken. Het echte voordeel van deze pakketten is de uitstekende waarde voor uw geld.

Als voorbeeld laten we zien wat inbegrepen is in de 1-week pakket om beter te begrijpen wat er bij inbegrepen zit:

Transport van/naar Hoedspruit of Phalaborwa vliegveld
6 nachten / 7 dagen accommodatie met ontbijt en diner
Wild drijfjachten in een open Landrover op privé natuurreservaat
3 excursies in het omliggende gebied:
Kruger Reservaat
Blyde River Canyon
Volksstam dorp

De voordelen:

Variatie in alles wat u zult ervaren
Wilde dieren, uitzicht & cultuur
Langer verblijf in een plaats
Geen inpakken, uitpakken, heen en weer reizen en verspilling van tijd
Echt het gebied, de andere gasten en het personeel leren kennen
Zwembaden met natuurlijk warm mineraal bronwater
Waar voor uw geld
Alle leeftijden zijn welkom
Geen toeslag wordt berekend voor individuele reizigers

De bovenstaande informatie is net genoeg om u een voorproefje te geven van hetgeen Makutsi te bieden heeft, en zo ook in uw eigen taal. Voor het geval dat u belangstelling heeft voor meer informatie, foto’s en contact gegevens, graag op de onderstaande link klikken, die u naar onze homepage brengt. Ofschoon de directie van Makutsi Engels en Duits spreekt, zijn onze natuurgidsen meest Engels sprekend en is het belangrijk voor onze cliënt om basiskennis te hebben van de Engelse taal.

MAKUTSI WEBSITE

lions_tree

 

English